معرفی فارکس
بزرگترین بازار مالی جهان بازار فارکس است که بسیاری از تاجران موفق، میلیونها دلار روزانه در فارکس به دست می آورند. در سالیان اخیر با ایجاد بازارهای بورس که کاربران زیادی را توانستند به خود جذب کنند، بازارهای دیگری شروع به کار کردند که الگویشان از بازار بورس بود اما با توجه به عملکرد ویژه آن ها بازارهای آتی نام گرفتند که cfd و فارکس از جمله آن ها بود.
فارکس چیست؟
در جواب افرادی که میگویند فارکس چیست می توان گفت، فارکس بازار تبادل ارز های خارجی است که به اختصار به آن forex یا fx گفته می شود. برخلاف بورس، فارکس هیچ گونه بازار فیزیکی متمرکزی را دارا نیست، اما مرکز های عمده معاملات ارزی در کشورهای آمریکا، انگلستان و ژاپن دارد. بازار جهانی به صورت منسجم یافته از سال ۱۹۷۱ کار خود را آغاز کرد و با توجه به پیشرفت تکنولوژی از سال ۱۹۹۸، روند رشد و توسعه آن شتاب گرفت. در گسترش و ایجاد بازار فارکس دو رویداد بزرگ تاریخی نقش مهمی را ایفا می کنند؛ سیستم برتون وودز و استاندارد طلا. خرید و فروش در این بازار به معنی تبدیل کردن یک ارز به ارز دیگری با نرخ مشخص است. بر اساس میزان عرضه و تقاضا، ضریب تبادل در یک سیستم آزاد بین معامله کنندگان تعیین می شود. در بازار فارکس نرخ مبادلات ارزی به عنوان مرجعی برای انجام معاملات بینالمللی در همه زمینه های اقتصادی مربوطه است. مؤسسات مالی بزرگ، بانک های مرکزی، بانکهای تجاری، شرکت های سرمایه گذاری، طراحیها و سفته بازان حقیقی از فعالان اصلی این بازار محسوب میشوند.
در بازار فارکس تراکنش ها از طریق شرکتهای کارگزاری مانند بازار بورس انجام میشود که توسط یک کانال بین بانکی به یکدیگر متصل شده و نقش واسطه بین فروشنده و خریدار را ایفا می کنند. شرکتهای مبادلات ارزی فعالیت های خود را زیر نظر نهادهای نظارتی انجام می دهند.
زمان فعالیت بازار فارکس از روزهای یکشنبه تا جمعه به صورت ۲۴ ساعته می باشد، یعنی در هر ساعت از هر روز می توانید در این سایت به معامله مشغول شوید. چند جلسه معاملاتی مهم طبق مراکز عمده مبادلات ارزی موجود است که ترتیب آنها به این شکل می باشد: جلسات سیدنی، ژاپن، فرانکفورت، لندن و نیویورک. معمولاً این جلسات ۹ ساعت به طول می انجامند و اکثراً اغلب فعالیت های معامله گران شرق آسیا و اقیانوسیه در بازار ژاپن، آمریکاییها در بازار نیویورک و اروپاییها در بازارهای فرانکفورت و لندن انجام می گیرد.
در طول روز بر نوسانات این بازار مواردی تأثیر بسزا و مستقیمی میگذارند، این تاثیرات شامل وقایع و اخبار های مهم قدرت های بزرگ اقتصادی است. به همین علت باعث شده است در سال های اخیر برای اتفاق های بازار جهانی ارز یک سری سایتهای خبری ایجاد شوند که تقویم اخبار اقتصادی موجود در آنها معاملهگران را از تمامی اتفاقات مهم پیش روی با خبر می سازد. این روزها کارگزاران بازار فارکس به خاطر گسترش امکانات نرم افزاری و مالی پلتفرم های معاملاتی علاوه بر جفت ارزها امکان خرید و فروش انواع فلزات گران بها، کالاهای استراتژیک، نفت، سهام بورس های معتبر بین المللی و جدیداً ارز دیجیتال را نیز برای استفاده مشتریان خود فراهم می سازند. فارکس در مقایسه با بازارهای موازی هزینه های بسیار کمی را دارا است و به طور کلی اصلیترین هزینه های معاملات جفت ارز را می توان همان کارمزد اختلاف نرخ خرید و فروش یا همان اسپرد در نظر گرفت. همچنین مبلغ ناچیزی با در نظر گرفتن حجم مبادلات و میزان نقدینگی از حساب شما کسر می شود. در صورت موکول شدن معامله به روز بعد طبق تفاوت نرخ بهره ارز یا دارایی پایه مبلغی حساب شما کسر و به حسابتان واریز می شود. در کارگزاری های مختلف میزان هزینه های معاملاتی کمی متفاوت می باشد و کارگزاران جهت جذب مشتری و حفظ آن ها، تخفیفات بیشتری را سعی می کنند لحاظ کنند.
تاریخچه فارکس
پس از اتمام جنگ جهانی دوم کل جهان را هرج و مرج فرا گرفته بود که دولتهای غربی حس کردند نیاز به یک سیستم، جهت تثبیت اقتصاد جهان لازم است. برتون وودز قراردادی است که بعد از جنگ جهانی دوم برای به اثبات رساندن اقتصاد جهانی با هدف تبادل تمامی ارزها با طلا عقد شده است. این امر برای مدت زمانی که نرخ ارز را تثبیت کرد ولی زمانی که اقتصادهای بزرگ جهان آغاز به رشد و تغییر کردند، جوان این سیستم خیلی زود و در مدت زمان کم منسوخ شد. این قرارداد در سال ۱۹۷۱ لغو شد و به جای آن سیستم ارزش گذاری پولی دار گزید شد و بازار ارز به یک بازار شناور آزاد تبدیل شد که در آن نرخ ارز با عرضه و تقاضا تعیین میشد. در اوایل تعیین نمودن یک نرخ ارز مناسب بسیار کار سختی بود، اما با پیشرفت علم و تکنولوژی اوضاع آسانتر شد. با پیشرفت علم و به وجود آمدن کامپیوتر در دهه ۹۰ بانک ها شروع به ایجاد نرمافزار معاملاتی کردند. مظنه های قیمت با استفاده از این نرم افزار ها به مشتریان ارائه میشدند به گونه ای که معامله کنندگان را قادر به اجرای فوری معاملات میساختند. در همین زمان ها بعضی از کارگزاری ها معاملات مبتنی بر اینترنت را معرفی کردند.
نتیجه گیری
افراد زیادی در این بازار به پول های کلان رسیدهاند و برعکس عده زیادی نیز مبالغ قابل توجهی را در این بازار از دست دادهاند. توصیه می شود قبل از وارد شدن به بازارهای جهانی ارز، مطالعاتی را انجام داده و سپس اقدام نمایید. سایت های مختلفی در قالب توضیح فارکس، فارکس چیست و… مطالبی را به کاربران ارائه می دهند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.